11 Ağustos 2010 Çarşamba

Minik Güveç



4 Kişilik
500 gram dana kuşbaşı et
6 tane iri domates
10 diş sarımsak
4 adet yeşil sivri biber
1adet patates
yarım cağ bardağı sıvıyağ(ben zeytinyağ) kullanıyorum
isteğe göre tuz ve biraz acı biber salcası .yeşil biberler acı olursa salca gerekmez( Tabi bu acı severler için gecerli)....
Yapılışı:
Etleri küçük parcalara bölelim ve küçük toprak güveclere paylaştıralım..Diğer tarafta bir kap içine kabuklarınıo soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım aynı şekilde doğradığımız 1 adet patatesi ve yeşil biberleri sarımsaklarıda ayıklayıp birkac parcaya bölerek domateslere ilave edelim. isteğe bağlı olarak acı bibersalcasını ve sıvıyağı tuzu ilave edelim Sonra bunların hepsini bir kaşıkla karıştırarsak etleri koyduğumuz küçük güveçlere boşaltalım pişerken sulanacağı için 1 parmak kadar boşluk bırakalım üzerlerini yeşil biber ve domates dilimi ile susleyim 200 derecede etler yumuşayana kadar pişirelim.. Servis yaparken ister güveçlerde isterseniz tabağa boşaltarak yiyebilirsiniz yanında pilavla servis yapılırsa daha güzel olur.. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder