16 Ağustos 2010 Pazartesi
BEŞAMEL SOSLU MANTARLI TAVUK
BU YEMEĞİM MAGGİ SPONSORLUĞUN FIRINDA TAVUK YEMEKLERİ YARIŞMASINA GÖNDERİLMİŞTİR...
MALZEMELER:300 GRAM TAVUK
300 GRAM MANTAR
2 YEMEK KAŞIĞI UN
SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
2 SU BARDAĞI SÜT
TUZ KARABİBER
YAPILIŞI:Mantarları kullanılmamış bir bulaşık süngeriyle musluğun altında ovarak yıkayalım ve 2 ye bölelim ve tencereye koyalım suyunu çekene kadar kavuralım..Başka bir kaptada kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızıda biraz tuz pişirelim sonra mantarlarıda tavuklara ilave edelim tuz ve karabirele harmanlıyalım sonrada fırında pişireceğimiz kabın içinde koyalım... Beşamel sos hazırlamak için bir tencereye 1 cay bardağı kadar sıvıyağımızı koyup 2 yemek kaşığı unumuzu ilave edelim unlar pembeleşmeden un kokusu gidene kadar kavuralım sonra içine sütümüzü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim katı olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz sonra içine rendelediğimiz kaşar peynirinden bir parca koyup karabiber ve tuzla tatlandıralım sonrada tavuklu mantarların üzerine boşaltalım her tarafa gelecek şekilde yerleştirelim üzerine kalan kaşar peynirini döküp 180 derecede peynirler kızarana kadar bekletelim.. AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder