18 Ağustos 2010 Çarşamba

SANGHAY USULU DANA


MALZEMELER:500 gram dana bonfile o yoksa fileto
1adat büyuk boy havuç
1adet büyük boy kabak
1 adet yeşil soğan
5--6 adet mantar
3 yemek kaşığı kadar soya sosu tuz karabiber biraz yenibahar
karbonat ve nişasta
YAPILIŞI:Etlerimizi kalem genişliğinde ince ince doğrayalımve bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı kadar karbonat ilave edip harmanlayıp bir kenarda bekletelim diğer tarafta sebzelerimizi ayıklayıp soyup yıkayıp ortyadan ikiye bölelim ve kabakla havucuda etleri doğradığımız gibi doğrayalımmantarları büyüklüklerine göre 2 yada 3 parcaya ayıralım..Diğer tarafta karbonatla karıştırdığımız etimizi 1 saat kadar beklettikten sonra süzgece alıp iyice yıkıyalım suyunu süzdürelim ve bu defa üzerine çok bol şekilde nişasta dökelim her tarafının nişastalı olmasına dikkat edelim bir tencereye su ve biraz tuz koyup kaynatalım kaynayan bu suya nişastalı etlerimizi birbirlerine yapışmamaları için tek tek atıp 5 dakika kaynatalım süzgecli bir kepceyle alıp bir kabın içine koyalım tüm etleri bu şekilde pişirdikten sonra geniş bir tavanın içine biraz yağ koyup tüm sebzelerimizi ilave edip yüksek ateşte 10 dakika kadar karıştırarak soteliyelim üzerlerine etlerimizi baharatlarımızı ve soya sosumuzuda ilave edim bi 10 dakika daha karıştıralım ocağın altını kapatalım .Servis yapmak için tabağa alıp yanında pilav yada makarna verebiliriz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder