31 Ağustos 2010 Salı
BEĞENDİLİ KEBAP
500gram dana kuşbaşı
3 Adet Patlican
1 Adet Kuru soğan
1 Adet İri Domates
3Adet Yeşil Biber
500 gram süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 cay bardağo dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,Karabiber ,biraz domates yada bibersalcası,5 Adet Sarımsak
YAPILIŞI
Etleri yıkayıp düdüklü yadanormal tencerede yumuşayıncayakadar pişirelim diğer tarafta patlicanları bir kaş yerinden bışakla delip ocakta yada fırında közleyelim kabuklarını soyup bir biçak ve catal yardımı ile ezelim yayvan bir kabımızın içine sıvı yağ koyup unu rengi kızarmadan un kokusu gidene kadar cevirelim üzerine sütü ilave edip muhallebi kıvamına getirelim ve içine ezilmiş patlicanlarımızı biraz karabiberi tuzu ve rendelenmiş kaşar peynirlerimizi de ilave edip iyice karıştıralım ve sonra bir borcama boşaltalım pişmiş olan etlerimizin üzerine 1 adet soğanımızı sarımsaklarımızı ve yeşil biberlerimizle beraber biraz sıvı yağ ile kavuralım sonra kabukları soyulmuş domateslerimizi minik küp küp doğrayarak etlerimize ilave edelim domatesler suyunu bırakınca
salcamızıda ekleyelim ve borcama boşaltığımız beşamel sosumuzun üzerine etleri boşaltalım ve servis yapalım..AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder