16 Ağustos 2010 Pazartesi

FIRINDA TAVUKLU DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI


BU YEMEĞİM MAGGİ SPONSORLUĞUN FIRINDA TAVUK YEMEKLERİ YARIŞMASINA GÖNDERİLMİŞTİR...
MALZEMELER:500 GRAM TAVUK ETİ
1 Su Bardağı Pirinç
2Domates
Tereyağ yada isteğe bağlı kullandığınız yağ
Biraz tuz karabiber
YAPILIŞI:
Bir tencereye domatesleri rendeleyip yağ ile pişirelim üzereine yıkadığımız pirinçleride ilave edip 5 dakika kadar kavuralım.Başka bir tencerede kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı biraz tuz ilave ederek kavuralım suyunu birakıp cekene kadar pişirmeye devam edelim sonra karabiber ve isteğe bağlı olarak biraz yenibahar ve pulbiberde koyabiliriz .. Elimize tavukların tamamını alacak büyüklükte sıcağa dayanıklı bir kase alıp tavukları içinde koyalım sonrada fırınımıza koyacağımız tepsimizin tam ortasına ters cevirelim tavuk etlerimizin üzerine kapalı olarak bırakalım ve kenarınada kavurduğumuz domatesli pirinçlerimizi yerleştirelim 2 su bardağı suyumuzuda koyup 180 derece ısıttığımız fırınımızda pirincler suyunu çekene kadar pişirelim..AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder