31 Ağustos 2010 Salı
FIRINDA İZMİR KÖFTE
500 Gram dana kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet küçük soğan
1 yumurta
yarım yemek kaşığı salca
3 adet domates
karabiber.yenibahar kimyon tuz
4 Adet Orta Boy Patates .
Patates Vv Köfteleri kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Kıymaya ıslatılmış ekmek içlerini rendelenmiş soğanı ve baharatları yumurtayı ilave edip yoğuralım ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp elimizle küçük rulalor yapalım diğer tarafta kabuklarını sotduğumuz patatesleri küçükelma dilimleri şeklinde doğrayıp kızgın sıvı yağda renklerini kaybetmeden biraz kızartalım patatesleri aldıktan sonra köftelerimizide alıp bir fırın tepsisine patates ve köfteleri karışık yerleştirelim başka bir tavada rendelenmiş 3 domatesi ve yarım yemek kaşığı salcamızı biraz pişirip patatesli köftelerin üzerine boşaltalım 1 su bardağı sıcak suyuda ilave edip önceden ısıttığımız fırında180 derecede kaynamaya başladıktan sonra15 dakikadaha tutup çıkartalım biraz bekletip pilavla beraber servis yapalım. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder