31 Ağustos 2010 Salı
HAVUÇLU FISTIKLI PİLAV
1KASE PİRİNÇ
1.5 KASE SICAK SU YADA TAVUK SUYU
1ADET HAVUÇ
YARIM ÇAY BARDAĞI DOLMALIK FISTIK
YARIM ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
TUZ
1 ADET TAVUKSU BULYON YADA TAVUK SUYU
YAPILIŞI
Pirinçleri sıcak tuzlu suda 30 dakilka kadarbekletelim ve sonra nişastası gidene kadar fazla oğuşturmadan yıkayalım diğer tarafta sıvıyağımızı pilav pişireceğimiz kabın içine koyup kabuklarını kazıyıp rendelediğimiz havuçu ve dolmalık fıstıklarımızı ekleyip 5 dakika kadarkavuralım üzerine pirinçlerimizi ve kuşüzümünüde ilave edip bi 5 dakikadaha kavuralım üzerine sıcak su yada tavuk suyunuda ekleyin bulyon kullanacaksak tuz ilave etmeyin su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin . 15 dakika kadar dinlendirdikten sonraservis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder