31 Temmuz 2010 Cumartesi
KANDİL HAMURU
MALZEMELER:
1Adet Yumurta
4Yemek kaşığı yoğurt
1paket Kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke ve biraz tuz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un
YAPILIŞI:
Un ve Kabartma tozu haric tüm malzemeler hamur yoğurulacak kaba konulur karıştırılır sonrada bunlara kabartma tozu ile un ilaave edilir yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur sonra hamuru oklava yada merdane ile hamur mantı hamurundan daha kalın bir şekilde acalım. Arzuya göre isterseniz su bardağının ağız tarafıyla yuvarlak kesilir yada bir bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde keselim sonrada bu uzun şeritleri 2 yada 3 parcaya bölüp kızgın bol yağda kızartalım.. Yanında cay yada meyve suyu ile servis yapabiliriz. Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder