13 Temmuz 2010 Salı
ETLİ VE YEŞİL SOĞANLI YOĞURTLU ÇORBA
MALZEMELER...1ADET YUMURTA
5 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2YEMEK KAŞIĞI UN
5 ADET YEŞİL SOĞANIN SADECE YEŞİL YAPRAKLARI
1CAY FİNCANI DOLUSU KADAR KÜÇÜK DOĞRANMIŞ HAŞLANMIŞ ET
TUZ VE 1 LİTRE KADAR TAVUK SUYU YADA NORMAL SU(NORMAL SU KULLANIRSANIZ CORBANIN İÇİNE PİŞERKEN 1ADET TAVUK BULYON ATABİLİRSİNİZ)
YAPILIŞI
Bir tencereye yoğurdu yumurtayı unu ilave edip karıştıralım ve suyuda yavaş yavaş ekleyelim kaynayana kadar karıştıralım kaynamaya başlayınca ufak parcalara ayrılmış etlerimizi ve küçük küçük doğranmış yeşil soğan saplarını ilave edelim 10 dakika kadar kaynatalım ve ocağın altını kapatalım . Servis yapmak için kaselere boşaltığımız zaman üzerlerine birazcık başka bir tavada kızdırdığımız yağın içine biraz kırmızı biber döküp corbaların üzerlerine gezdirelim.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder