12 Temmuz 2010 Pazartesi

HAŞLAMA


MERHABALAR.. BLOGUMUN İLK YEMEĞİNİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM .. HERKESE AFİYET OLSUN....

500 gram dana eti

3 Adet orta boy Patates

3 Adet Havuc

1 Adet Kurusoğan

10 Tane Kadar Tane Karabiber ve 1 litre kadar su.. İsteğe göre tuz

Yapılışı

Etleri iri parcalar halinde doğranır patateslerde etlerin büyüklüğüne yakın, havuclar verev şekilde kesilir.Soğan ayıklanıp tüm olarak tencereye ilave edilir üzerlerine 1 litre su ve tuzda eklenir 10 tane kadar tane karabiberimizde ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ben düdüklü tencerede yaptım ve düdük sesi cıktıktan sonra 30 dakika pişirdim... İstenirse normal tenceredede pişirilir ama pişme süresi daha uzun tutulur.NOT=Etleri tencereye koymadan önce başka bir tencerede 5 dakika kadar uzerine cıkacak kadar su koyup kaynattım böylece üzerine cıkan köpükleri suyu ile beraber süzdüm ve etleri sebzelerin içine ilave ettim.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder