6 Kasım 2010 Cumartesi
KARIŞIK TURŞU:)
1 KİLO YEŞİL VE KIRMIZI OLGUNLAŞMAMIŞ KÜÇÜK DOMATES
1 KİLO KÜÇÜK BİBER
1 KİLO KORNİŞON SALATALIK
1 KİLO KELEK( OLMAMIŞ KÜÇÜK HAM KAVUN)
10 DİŞ SARIMSAK
1 CAY BARDAĞI KADAR NOHUT
1 SU BARDAĞI SİRKE . 4 YEMEK KAŞIĞI KAYA TUZU İÇME SUYU
MAYDONOZ VE DEREOTU KEREVİZ YAPRAKLARI
YAPILIŞI
İLK ÖNCE SEBZELERİ BOL SUDA YIKAYALIM VE BİR KAP İÇİNDE VARSA SAPLARI YAPRAKLARI TEMİZLEYELİM KELEKLERİ 2 YADA 4 PARCAYA BÖLELİM. BAŞKABİR KAP İÇERİSİNDE TEMİZ İÇME SUYUNA 4 YEMEK KAŞIĞI TUZU KOYALIM VE KARIŞTIRARAK ERİTELİM SARIMSAKLARIDA AYIKLAYALIM.TÜM BU MALZEMELERİ ALAC BÜYÜKLÜKTEKİ CAM KAVANOZUMUZA İLK ÖNCE NOHUTLARI KOYALIM ÜZERİNE SIRASIYLA DOMATESİ KELEKLERİ BİBERLERİ SALATALIKLARI VE AEALARINADA AYIKLADIĞIMIZ SARIMSAKLARDAN KOYARAK KAVANOZU DOLDURALIK EN ÜZERİNE MAYDONOZ DEREOTU VE KEREVİZ SAPLARINI KOYUP TUZLU SUYU İLAVE EDELİM EN ÜZERİNE DE 1 BARDAK KADARSİRKEMİZİDE KOYUP AĞZINI SIKICA KAPATALI GÜNEŞ GÖRMEYEN BİR YERDE 15 GÜN KADAR BEKLETELİM . SONRADA AFİYETLE YİYELİM:)) AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder