22 Ekim 2010 Cuma

FIRIN MAKARNA



1 Paket fırın makarna
3 yumurta
2 su bardağı süt
yarım cay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
yarım su bardağı beyazpeynir
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
biraz karabiber
YAPILIŞI
BEŞAMEL SOS:Bir tavaya sıvıyağımızı koyup üzerine unumuzu ilave edelim ve rengi kızarmadan un kokusu gidene kadar kavuralım ama rengi kızarmasın sonra üzerine sütü ekleyelim çok koyu bir kıvamda olmamasına dikkat edelim süt az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz muhallebi kıvamında olması ideal.

Makarnaları tuzu ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğumuz tencerede yumuşayıncaya kadar haşlıyalım ve süzelim çukur ve geniş bir kabın içerisine boşaltalım üzerine ufaltılmış beyaz peyniri yarım subardağı kadar kaşar peyniri karabiberi yumurtaları ve pişirdiğimiz beşamel sosumuzuda ekleyip hepsini bir güzel harmanlayıp yağladığımız bir tepsiye boaltalım üzerine kalan rende kaşarlarımızıda ekleyim 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim . AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder