22 Ekim 2010 Cuma
LOKMA
2 Su bardağı un
1yemek kaşığı kuru hamur mayası yada yarı paket yaş maya
1 su bardağı süt ve hamuru kıvama getirecek kadarda su kızartmak için bol sıvıyağ
ŞURUP İÇİN
3.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2.5 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMONUN SUYU
YAPILIŞI
Bir tencereye şekeri ve suyu koyalım ve biraz koyulaşmaya başlayna kadar kaynatalım üzerine lmon suyunu da ilave edip bir taşım daha kaynatıp bir kenarda soğumaya bırakalım.. Başka bir kapta unu ilave edelim mayayı ve ılık yaptığımız sütümüzüde ekleyim blendrla yada elimizle karıştıralım katı olursa ılık su ilave edelim çıvık bir hamur elde etmelyiz arkadaşlar sonra ağzını kapatıp hamurun kabarmasını bekleyelim bu da enaz 30 dakika içinde olur . Gniş ve derin bir kızartma kabına bol yağ koyalım ve yağın iyice ısındığından emin olduktan sonra küçük bir kabın içine biraz sızıyağ koyalım ve bir cay kaşığı alalım diğer tarafta mayalanan haburumuzdan yağladığımız avcumuzun içine biraz hamur alalım ve yumruk yapalım baş parmağımızla işaret parmağımızarasından cıkan hamurdan fındık kadar bir hamuru yağa batırdığımız cay kaşığımızla koparıp yağın içine atalım diğer hamurlarıdaaynı şekilde yapıp hamurların kızrması için delikli bir kepce ile devamlı karıştıralım ki her tarafı kızarsın sonra kızaran hamurlarımızı delikli kepce yardımı ile cıkartıp daha önceden soğuttuğumuz şerbetin içine bırakalım tüm hamurlarıda bu şeklide bitirdikten sonra şerbette olan hamurlarımızıda bir tabağa koyup servis edelim. AFİYET OLSUN:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder