6 Kasım 2010 Cumartesi

ETLİ LAHANA VE YAPRAK SARMASI


500 GRAM AZYAĞLI KIYMA
1 su bardağı kadar pirinc
2 adet ortaboy soğan
aane dereotu ve maydonoz
yeni bahar karabiber domatesve biber salcası.
Lahana ve üzüm yaprağı tuz
YAPLIŞI
BİR TENCEREYE SU KOYUP KAYNATALIM . pARCALARA AYIRDIĞIMIZ LAHANALARI KAYNAMIŞ SUDA BİRAZ YUMUATIP SOĞUK SUDA BEKLETİYORUZ ELİMİZDEKİ TÜM LAHANALARI BU ŞEKİLDE HAŞLAYIP SÜZGECE ALIYORUZ. DİĞER TARAFTA Bİ KABA 2 SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYILIM AYIKLANILAN PİRİNCİ BAHARATLARI MAYDONOZ DEREOTUU VE SIVI YAĞ TUZ VE SALCALARDAN YARIM YEMEK KAŞIĞI KAAR KOYUP KARIŞTIRALIM.. SONRA LAHANALAR KOPARDIĞIMIZ KÜÇÜK PARCALARA BİRAZ KIYNALI HARCTAN KOYUP SİGARASARAR GİBİ SARALIM BÖYLECE TÜM LAHANA VE YAPRAKLARI YAPALIM SARMA İŞLEMİ BİTİNCE BİR TAVADA BİRAZ SIVIYAĞ İÇİNDE BİKACTANE KABUKLARINI SOYDUĞUMUZ VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZSARIMDAKLARI EKLEYİP BİRAZ PİŞİRELİM ÜZERİNE 1YEMEK KAŞIĞI KADAR SALCALARDAN KOYUP KURU NANE EKLEYELİM SONRA ÜZERİNE BİRAZ SU İLAVE EDİP TENCEREDEKİ SARMALARIN ÜZERİNE BOŞALTALIM KISIK ATTEŞTE LAHANALAR YUUŞAYANA KADAR PİŞİRELİM SONRA TABAĞA ALIP SERVİS YAPALIM .. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder