6 Kasım 2010 Cumartesi
SAMSA
1 KİLO UN
1 KİLO YOĞURT
1 paket (1 yemek kaşığı kadar kuru hamur mayası)
1 PAKET TEREYAĞ VE MARGARİN KARIŞIK
5 DİŞ SARIMSAK HAURU YOĞURMAK İÇİN SU VE TUZ
YAPILIŞI
undan 1 su bardağından biraz fazla ayırıp geri kalanını yoğurma kabına alalım ortasını cukurlaştırıp içine 1 corbakaşığı hamur mayasını tuzu ekleyip ılıştırdığımız su ile yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım..sonra hamuru 2 eşit parcaya bölelim oklava yada merdane yardımıylakalın bir yufkagibi acalım ve erittiğimiz tereyağ ve margaRİN karışımmıyla her tarafını yağlıyalım ve actığımız hamuru ikiye bölüp sigara sarar gibi saralım ve pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp bu kıvırdığımız hamurları 2şer parmak uzunluğunda kesip tepsiye yan yana dizelim diğer hamuruda aynı şekilde yaptıktan sonra hamurların üzerine yağ sürüp önceden ısıttığımız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim .. Hamurlarımız pişerken başka bir kap içinde sarımsakları temizleyip ezelim ve 1 kilo yoğurt ile karıştıralım ve akışkan kıvama gelene kadar su ilave edelim . fırından cııkan kızarmış hamurların üzerine tüm yoğurdu boşaltıp her yerine yayalım ve fırına tekrar sürüp 10 dakikadaha fırında bekletelim sonra cıkartalım biraz ılıyınca servis yapalım. AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder