28 Eylül 2010 Salı

ETLİ PİLAV


1SU BARDAĞI PİRİNİÇ
1 PAKET TAVUK BULYON
1.5 SU BARDAĞI SU
1 yemek kaşığı yağ(ben tereyağ ve zeytinyağ karışık kullandım)
500 GRAM KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ DANA ETİ
YAPILIŞI
Etleri yıkayıp düdüklüde yada normal tencerede yumuşayıncaya kadar az su ile haşlayalım sonra suyunu cekip yağını bırakana kadar arasıra karıştırarak kavuralım. Başka bir tarafta bir tencereye yağı koyalım erimesini bekleyip üzerine bir kac defa yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim ve 5 dakika kadar kavuralım sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ve tavuk bulyonuda ekleyim kapağını yarım kapatalım kaynamaya başlayınca 1 adet kesme şeker ve birkac damla limon suyu ekleyip karıştıralım ve altını kısalım suyunu cekene kadar bekleyip ocağın altını kapatalım. Servis yaparken bir kase yardımı ile beraber kaseye ilk önce eti koyup üzerine pilav ekleyelim ve tabağa ters cevirelim servise hazırdır.. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder